Gå til indhold

Undervisere drøfter kvalitet med uddannelsesministeren

27. januar 2014
Morten Østergaard inviterer undervisere fra hele uddannelsessektoren til at diskutere rammer for god undervisning. Konklusionerne sendes videre til Kvalitetsudvalget.

I efteråret 2013 nedsatte regeringen et udvalg, som skal give anbefalinger til at forbedre de videregående uddannelsers kvalitet og relevans i forhold til arbejdsmarkedet og skabe et solidt grundlag for at sikre den bedst uddannede generation nogensinde.

Uddannelsesminister Morten Østergaard inviterer nu undervisere fra hele uddannelsessektoren til rundbordssamtale for at drøfte, hvad der kendetegner den gode undervisning, og hvordan erfaringerne med god undervisning kan udbredes. Konklusionerne sendes herefter til Udvalg for Kvalitet og Relevans i de Videregående Uddannelser (Kvalitetsudvalget).

Den 27. januar mødes han med blandt andre årets undervisere fra universiteterne.

- Kvalitet i uddannelserne skabes i mødet mellem motiverede studerende og dygtige undervisere. Det er derfor helt afgørende at høre fra de undervisere, de studerende har sat størst pris på, hvor de ser muligheder og barrierer for bedre undervisning, siger Morten Østergaard.

Rundbordssamtalen vil handle om, hvad god undervisning er, og hvordan der kan skabes bedre rammer for undervisningen. Der vil blive drøftet forskellige spørgsmål, blandt andet tilrettelæggelse af undervisningsforløb, udvikling og nye initiativer, aktiv deltagelse fra de studerende, undervisningsdifferentiering, it og barrierer for den gode undervisning.

Undervisere fra de øvrige videregående uddannelser, herunder erhvervsakademierne og professionshøjskolerne, inviteres også til rundbordssamtaler med uddannelsesministeren.


For yderligere oplysninger, kontakt:

Presseansvarlig Ingeborg Nielsen, tlf. 2211 0200, e-mail: imen@fivu.dk

Handlinger tilknyttet webside