Gå til indhold

Videnpilotordningen åbner for ansøgning med unavngiven videnpilot den 1. juli

21. juni 2013
Den 1. juli 2013 vil det blive muligt for virksomheder at søge om tilskud uden først at have fundet en videnpilot. Hvis ansøgningen godkendes, har virksomheden et halvt år til at finde en højtuddannet, der vil være videnpilot.

Mere fleksibel ansøgningsproces

Ved udvidelsen af ordningen i 2013, hvor flere slags virksomheder og højtuddannede kunne søge om tilskud, blev det samtidig indført, at virksomheden skulle beskrive videnpilotens udviklingsprojekt. Efter et halvt års erfaring med den nye ordning vil Styrelsen for Forskning og Innovation nu åbne op for ansøgning uden en navngiven videnpilot.

Ansøgningskravet om et motiveret forslag til et konkret projekt skal således fortsat inkluderes i ansøgningen, og virksomheden vil først modtage det endelig tilsagn efter godkendelse af den fundne videnpilot.

Der vil fortsat være mulighed for ansøgning med en navngiven videnpilot.

Baggrund

Det har tidligere været muligt at søge om tilskud fra Videnpilotordningen med unavngiven videnpilot. Denne mulighed blev fjernet i 2012, da mange af disse bevillinger ikke kom i brug i en situation, hvor ordningen manglede penge.

Styrelsen vurderer, at det nye ansøgningskrav om et motiveret forslag til et konkret projekt væsentligt øger chancen for, at virksomheden er motiveret til at udnytte en eventuel bevilling og gå i gang med projektet som planlagt. Derfor giver det mening at gøre ansøgningsprocessen mere fleksibel, så det samlede erhvervsliv får den størst mulige glæde af de midler, som ordningen har til rådighed.

Om Videnpilotordningen

Videnpilotordningen giver tilskud til, at virksomheder med 2-100 medarbejdere ansætter en højtuddannet - en videnpilot - til at udføre et udviklingsprojekt, der skaber væsentlige forandringer i virksomheden. Virksomheden modtager halvdelen af videnpilotens løn i tilskud, dog højst 12.500 kr. månedligt, i 12 måneder.

En højtuddannet defineres som personer med en uddannelse på mindst bachelorniveau. Det betyder, at f.eks. universitetsbachelorer, professionsbachelorer og diplomingeniører også kan blive videnpiloter.

Kontakt

Telefontid mellem:
kl. 8:30-11:30 på telefon 7231 82 80.
e-mail: videnpilot@fi.dk

Den 1. juli 2013 bliver der lagt opdaterede ansøgningsskemaer på fivu.dk/videnpilot.

Handlinger tilknyttet webside