Gå til indhold

Praktisk erfaring er uvurderligt som iværksætter

02. oktober 2013
En erhvervsuddannelse gav Morten Dahl Hansen et godt grundlag for en videregående uddannelse. Kombinationen af skolegang og erfaring fra erhvervslivet medførte værdifuld viden, som bøger alene ikke kunne give ham. Han vil bruge sin videregående uddannelse til at blive selvstændig produktudvikler.
- Fordelen ved min håndværkeruddannelse er, at jeg har fået en masse viden og forståelse for mekanik og materialer, som jeg kan tage med på denne her uddannelse, siger Morten Dahl Hansen.

Morten Dahl Hansen, 26, studerer produktudvikling og teknisk integration på Københavns Erhvervsakademi, KEA. Han er en af de erhvervsuddannede, der er i gang med en videregående uddannelse. Uddannelsen og arbejdet som automekaniker har givet ham en forståelse og erfaring, som han ikke ville have været foruden i sit videre uddannelsesforløb.

- Jeg ville ikke bytte min automekanikeruddannelse fra Roskilde Tekniske Skole, for jeg har lært nogle ting, som jeg ikke kan læse mig til.

Morten Dahl Hansen vil bruge sin uddannelse til at blive selvstændig produktudvikler.
Morten Dahl Hansen vil bruge sin uddannelse til at blive selvstændig produktudvikler.

Vil være selvstændig

Morten vil bruge sin uddannelse i produktudvikling til at blive selvstændig produktudvikler. Inden da har han en drøm om at læse en kandidatuddannelse, men han ved endnu ikke hvilken.

- Jeg kunne godt tænke mig engang at blive selvstændig produktudvikler, men jeg vil godt ud og prøve at arbejde og få noget erfaring først. Jeg vil allerhelst læse videre, hvis jeg kan finde en kandidatuddannelse, som udbygger mine faglige kvalifikationer i tråd med resten af min uddannelse.

Uddannelsen var helt rigtig

Da Morten i 2011 havde arbejdet som færdiguddannet automekaniker i et års tid, fik han lyst til at lære endnu mere. Derfor søgte han ind som produktionsteknolog på KEA, hvor hans erhvervsuddannelse gav ham direkte adgang. To år efter stod Morten med eksamensbeviset i hånden, men han havde stadig ikke fået nok af at studere. Han ville lære mere.

- Jeg følte, at jeg havde fundet noget, der var lige mig. Derfor meldte jeg mig så ind på overbygningen i produktudvikling og teknisk integration, hvor jeg går i dag. Denne uddannelse er på et højere niveau og mere i retning af, hvad jeg gerne vil lave, når jeg er færdiguddannet, eftersom den er mere specificeret om produktudvikling.

Når Morten er færdig med den, har han en professionsbacheloruddannelse.

Måtte læse ekstra op

Selvom der er mange fordele ved at blive optaget på baggrund af en erhvervsuddannelse, har der også været perioder, hvor Morten har skullet bruge ekstra tid på at læse op.

- Jeg har kunnet mærke det ved statistik og styrkelære, hvor der var nogle grundbegreber, som jeg ikke havde på plads på samme måde som de andre, der havde en gymnasial baggrund. Jeg måtte bruge noget ekstra tid på at læse derhjemme. Men jeg synes ikke, at niveauet har været for højt i forhold til, at jeg kommer fra en erhvervsuddannelse. Man skal bare have lyst til at læse lidt ekstra op nogle gange, siger han.

En travl studerende med iværksættermave

Hvad fremtiden byder på for Morten er stadig uvist. Lige nu bruger han tiden på studiet og har sideløbende stiftet non-profit-kontorfællesskabet Go Create, hvor studerende og iværksættere kan leje en billig kontorplads og samtidig få adgang til værksted og sparringspartnere. Han glæder sig til at blive færdiguddannet produktudvikler.

Handlinger tilknyttet webside