Gå til indhold

Nyt Erasmus+ får international dimension

14. september 2013
EU's nye uddannelsesprogram vil åbne sig mod resten af verden, lover EU-kommissæren for uddannelse.

Erasmus+ vil tilbyde de samme samarbejdsmuligheder til universiteter i EU's nabolande, som dem, de gamle deltagerlande hidtil har nydt godt af.

Det lovede EU's kommissær for uddannelse, Androulla Vassiliou, ved en konference for uddannelsesministre i Armenien, fredag. Hun pegede på, at det nye program vil øge mobiliteten af studerende og personale mellem EU og nabolandene betydeligt:

-Erasmus+ vil bygge videre på Tempus og Erasmus Mundus-programmerne, og levere noget større og bedre, fastslog kommissæren og fortsatte:

- Vi har investeret kraftigt i læringsmobilitet og vil investere endnu mere i de kommende år. Det tyder på, at mobiliteten medfører væsentlige fordele for studerende og unge, samt for de videregående uddannelsesinstitutioner og-systemer.

Erasmus+ programmet træder i kraft 1. januar 2014 og forventes især at øge mulighederne for mobilitet til EU's nabolande og tredjelande for videregående uddannelsesinstitutioner og på ungdomsområdet. Der forhandles dog stadig om budgettet for den internationale dimension i det Erasmus-program.

Handlinger tilknyttet webside