Gå til indhold

De nordiske lande skal forske i talentudvikling i uddannelserne

30. august 2013
Talentundervisningen i de nordiske landes uddannelsessystemer skal udvikles. Det var temaet på Nordisk Talentkonference – Forskning og praksis i uddannelsessystemet.

De nordiske lande skal have fokus på talenter og udvikle talentundervisning til deres uddannelsessystemer. Det satte Nordisk Talentkonference – Forskning og praksis i uddannelsessystemet fokus på.

Konferencen blev afholdt den 28.-30. august på Mærsk Mc-Kinney Møller Videncenter i Sorø.

Uddannelsesminister Morten Østergaard holdt åbningstalen ved Nordisk Talentkonference – Forskning og praksis i uddannelsessystemet.
Uddannelsesminister Morten Østergaard holdt åbningstalen ved Nordisk Talentkonference – Forskning og praksis i uddannelsessystemet.
Formålet var at skabe et forpligtende samarbejde og netværk mellem forskere, så Danmark og de øvrige nordiske lande sammen kan forske i talentudvikling i uddannelsessystemet.

Uddannelsesminister Morten Østergaard holdt åbningstalen.

- Talentfulde unge medarbejdere skal være med til at sikre Danmarks konkurrenceevne i en benhård global konkurrence. Derfor har Danmark brug for en stærkere og bredere talentkultur, der kan sikre vækst og velfærd. Talentudvikling i Danmark skal være mere og andet end eliteforløb. Det handler om udfoldelsesmuligheder for den enkelte studerende, og derfor vil jeg gerne kvittere for, at denne konference sætter fokus på praksisnær forskning i udvikling af talentundervisning, sagde Morten Østergaard.

Konferencen blev arrangeret af ScienceTalenter i Sorø i samarbejde med Aarhus Universitet og Universitetet i Stavanger.

Handlinger tilknyttet webside